Twee leden Raad van Toezicht in Almelo

Twee leden Raad van Toezicht
 
CSG Het Noordik is een scholengemeenschap met een christelijke grondslag voor vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium met vestigingen in Almelo, Vriezenveen en Vroomshoop.  De school telt 2812 leerlingen. Er zijn ongeveer 380 medewerkers werkzaam.
Wij geloven dat onze wortels ertoe doen voor de samenleving van morgen. Onze medewerkers zetten zich in om de talenten van leerlingen optimaal te ontplooien en hun kennis te vermeerderen. Dit doen we door onderwijs te bieden van hoge kwaliteit in een uitdagende,
inspirerende en veilige omgeving.

Vooruitlopend op de demografische en maatschappelijke ontwikkelingen is CSG Het Noordik volop in beweging. Dit uit zich onder andere in de ontwikkeling van een gezamenlijke campus met drie VMBO scholen en een grootschalige vernieuwbouw van de Noordikslaan in
Almelo.

De uit vijf leden bestaande Raad van Toezicht van CSG Het Noordik ziet op een kritische en constructieve wijze toe op het beleid van onze scholengemeenschap en vervult een klankbordfunctie voor de bestuurder.
Vanwege het einde van de zittingstermijn van twee leden ontstaat er in de Raad van Toezicht een vacature per 1 juli 2021 en een vacature per 1 januari 2022.

De Raad van Toezicht vergadert gemiddeld zes maal per jaar en is daarnaast betrokken bij diverse activiteiten binnen en buiten de scholengemeenschap.

 

Profiel lid van toezicht

  • U heeft ervaring opgedaan met bestuurlijke processen en/of een toezichthoudende rol;
  • U bent bekend en/of heeft ervaring met de Good Governance Code Onderwijs;
  • U beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
  • U bent in staat resultaatgericht en oplossingsgericht te denken;
  • U bent bekend met het verzorgingsgebied van Het Noordik;
  • U heeft affiniteit met het christelijk onderwijs en het tonen van maatschappelijke betrokkenheid in het voedingsgebied van Het Noordik;
  • U bent in staat om rekening te houden met de algemene belangen van de leerlingen,
    de ouders, het personeel en overige betrokkenen;
  • U heeft voldoende tijd ter beschikking en bent ook bereid voldoende tijd te besteden aan de toezichthoudende werkzaamheden.

Voor de vacature per 1 juli 2021 zoeken we kandidaten met een breed algemeen profiel.
Voor de vacature per 1 januari 2022 zoeken we met name kandidaten met een financieel profiel.

 

Leden van de Raad van Toezicht ontvangen een passende vergoeding.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *