Teamleider vmbo-gt bovenbouw in Raalte

Ben jij een inspirerende onderwijskundig leider met helikopterview en plezier in samenwerken? Ga jij voor eigentijds onderwijs waar het accent ligt op persoonlijke aandacht en begeleiding van leerlingen? Ben jij een goede coach voor teamleden en wil je investeren in een professionele cultuur? Kom dan onze schoolleiding versterken!

Planmatige teamleider met verbindingskracht

Als lid van de schoolleiding werk je nauw samen met de andere teamleiders en de directeur onderwijs. Samen draag je de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van Carmel College Salland als geheel. Met jouw scherpe oog voor het grotere geheel, jouw procesmatige manier van denken en jouw verbindende kwaliteiten ben je een welkome aanvulling binnen onze schoolleiding.

Je geeft leiding aan het team vmbo-gt leerjaar 3 en 4 (circa 25 collega’s) en werkt samen aan het best denkbare onderwijs. Ons onderwijs is sterk gericht op het beste uit leerlingen te halen. Het accent leggen we op persoonlijke aandacht en begeleiding van iedere leerling. Het is een hecht team waarin collega’s elkaar goed kennen, dat van aanpakken weet en waar collegialiteit vanzelfsprekend is.

Onder jouw verantwoordelijkheid gedijt onderwijsontwikkeling in de afdeling. Ook personeelszorg is bij jou in goede handen. Verder ben je verantwoordelijk voor leerlingbegeleiding, waarbij twee kaderdocenten binnen jouw team het eerste aanspreekpunt zijn. De belangrijkste opdrachten waar je de komende tijd je tanden in kunt zetten zijn:

 • Een kwaliteitsslag maken ten aanzien van didactisch en pedagogisch handelen;
 • Uitvoeren van het personeelsbeleid binnen het team en versterken van de professionele ontwikkeling van het team en de teamleden;
 • Onderlinge samenwerking binnen het team behouden en verder professionaliseren;
 • Het onderwijs op Carmel College Salland verbinden met de externe omgeving;
 • Het (samen met anderen) ontwerpen van de Nieuwe Leerweg, met daarin plek voor eigen regie van de leerling op leren en oriënteren op studie en beroep.
 • Verbinden van de teamontwikkeling aan de ontwikkeling van Carmel College Salland als geheel.

Word jij onze teamleider?

Wij zoeken een onderwijskundig teamleider met hart voor het vmbo, die breed inzetbaar is. Een collega met humor en plezier in samenwerken, die kan relativeren, ruimte en vertrouwen geeft en durft los te laten. Je bent een verbinder richting het eigen team, de schoolleiding en andere medewerkers van de school. We zijn op weg naar een professionele cultuur waar feedback geven en ontvangen en elkaar aanspreken vanzelfsprekend zijn. Als teamleider geef je zelf het juiste voorbeeld. Voor je teamleden ben je een goede coach, vanuit vertrouwen stimuleer je hen in hun professionele- en persoonlijke ontwikkeling.

Vanuit jouw kennis en ervaring kun je jouw heldere visie op onderwijs vertalen in concrete stappenplannen en met jouw sterk ontwikkelde analytisch vermogen kun je complexe situaties goed doorzien en processen aansturen. Verder werk je planmatig, ben je doortastend, makkelijk in de omgang en kun je goed reflecteren op je eigen handelen.

Om deze functie goed te kunnen vervullen, vragen wij de volgende kennis en ervaring:

 • Ervaring met het leidinggeven aan onderwijsontwikkeling in het onder­wijs, zowel vanuit onderwijskundig perspectief als managementperspectief;
 • Minimaal een hbo-werk- en denkniveau;
 • Voldoende theoretische scholing op het gebied van leidinggeven en onderwijsmanagement, of je bent bereid dit alsnog te volgen;
 • Een onderwijsbevoegdheid, relevante onderwijservaring en aantoonbare affiniteit met de doelgroep;
 • Actuele kennis van onderwijsontwikkelingen in het voortgezet onderwijs.
   

Carmel College Salland

Het Carmel College Salland in Raalte is een school met ongeveer 2.450 leerlingen en ca. 300 medewerkers (bijna 240 fte). Wij zijn een regioschool voor heel Salland en bieden praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo met gymnasium.

Wij zijn mensgericht, ontwikkelingsgericht en we bieden eigentijds onderwijs. Hiermee bereiden we onze leerlingen voor op een complexe en veranderende samenleving.

Om dit te kunnen realiseren, investeren we in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onszelf. We willen werkelijk iets tot stand brengen: talentontwikkeling van leerlingen, professionaliteit van de medewerkers én de schoolorganisatie. Zo maken we onderwijskwaliteit zichtbaar in de regio Salland.

Carmel College Salland maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van het management. Ontwikkeling en scholing wordt gestimuleerd, gefaciliteerd en ook verwacht. Een managementfunctie bij Carmel biedt ook toegang tot een aantrekkelijk en ruim onderwijsnetwerk.

Nieuwsgierig naar meer?

Meer informatie over deze functie en onze organisatie vind je in de profielschets en op www.carmelcollegesalland.nl en www.carmel.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Wendy Lemstra, directeur onderwijs, beantwoordt ze graag. Zij is te bereiken via ons algemene nummer: 0572 – 348 500.

Procedure en solliciteren

Eerste gespreksronde: dinsdag 14 juni 2022.
Assessment: dinsdag 21 of donderdag 23 juni 2022.
Tweede gespreksronde: dinsdag 28 juni 2022.

Ben je geknipt voor deze baan? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op de Carmelsite.

Wij ontvangen jouw reactie graag uiterlijk maandag 6 juni 2022.

Wij werven onze nieuwe collega graag zelf, acquisitie stellen wij niet op prijs.

Aanvullende informatie

Je start per 1 augustus of z.s.m. daarna.

Maximaal 5.784,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 12). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, prima pensioenregeling, tegemoetkoming in de reiskosten, korting op premie ziektekostenverzekering, laptop, vergoeding voor mobiele telefonie, opleidingsmogelijkheden.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *