Teamleider Praktijkonderwijs (vacaturenr. 3443) in Venray

Wij zoeken jou! Jij bent een enthousiaste, pedagogisch sterke teamleider voor ons praktijkonderwijs (PRO) die aan een team van ongeveer 15 collega’s leiding geeft en ons onderwijs verder mee ontwikkelt. Voordat we je daar meer over vertellen, overtuigen we je eerst waarom je tussen alle vacatures juist op die van ons wil reageren!

Het Raayland College is een brede school: van praktijkonderwijs tot en met gymnasium en zelfs Agora onderwijs bieden we aan. Dit doen we door échte aandacht te geven, aan de leerlingen én aan elkaar als collega’s. We werken vanuit de intentie van vertrouwen en geloven in het goede van elkaar, zo blijven we ook verbonden. En natuurlijk zijn we niet perfect: dit lukt nog niet altijd, maar daar werken we wel aan!
Je komt in een team te werken dat bestaat uit een rector, een conrector onderwijs en vier andere teamleiders. Collega’s die hard werken, maar ook erg informeel samenwerken en praten, met de nodige zelfspot en humor, en een duidelijke eigen visie. En omdat we de afgelopen jaren een nieuwe structuur en samenstelling van het team hebben gevormd, zijn we actief bezig elkaar nog beter te leren kennen om nog beter samen te werken. Jouw ontwikkeling als professional in het team staat dus bij jouw start al centraal.

En hoe ziet het praktijkonderwijs(team) eruit? Leerlingencontact en één op één begeleiding staat in ons onderwijs centraal. Ook dus in het praktijkonderwijs, waar onze leerlingen zich voorbereiden op zelfstandig wonen, leven en een leuke baan. De docenten helpen de leerlingen basisvaardigheden te ontwikkelen, te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn en zijn actief bezig de leerlingen te helpen hun talent in praktische lessen en stages tot uiting te laten komen. Anders dan andere vormen van voortgezet onderwijs, werken de leerlingen in het praktijkonderwijs in zes fases. Maar dat weet jij al lang, want je bent bekent met de doelgroep en weet wat de leerlingen en daardoor ook jouw teamleden nodig hebben, omdat dit onderwijs met dat doel vorm te geven.
Je geeft op een waarderende, coachende en transactionele stijl leiding, waardoor je teamlid in de regie komt en blijft over zijn eigen werk en loopbaan. Jij stuurt het primaire onderwijsproces aan, werkt aan en bent mede verantwoordelijk voor de kwaliteitsontwikkeling en -borging van het onderwijs en geeft collega schoolleiders gevraagd en ongevraagd advies over schoolbrede ontwikkelingen, samenwerking met de regio en de bredere samenleving.

Wij vragen
Wij vragen

  • Een proactieve houding en stijl die als waarderend (persoonlijk) leiderschap ervaren wordt
  • Ervaring als coördinator of teamleider in het pedagogisch werkveld (met kennis van praktijkonderwijs) bij voorkeur in het voortgezet (speciaal) onderwijs
  • Een onderwijsbevoegdheid is wenselijk, maar niet noodzakelijk
  • Een bestaand netwerk binnen de pedagogische/zorg regio van Venray, of makkelijk in staat dit verder op te bouwen vanuit bestaande contacten met onze school

Wij bieden
We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een brede cafetariaregeling en opleidingsmogelijkheden. Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Geïnteresseerd?
Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Tom Voermans (conrector),via e-mail t.voermans@stichtinglvo.nl of via het algemene telefoonnummer van de school 0478-551155

Overige informatie
Wij bieden
Een goede baan kun je overal vinden, maar een baan waarin je invloed hebt op de toekomst van duizenden leerlingen vind je alleen bij ons. We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een brede cafetariaregeling en opleidingsmogelijkheden. Het salaris wordt ingeschaald in schaal 12 van de CAO VO. Het betreft een dienstverband voor 0,8 fte per 1 augustus 2022, waarvan 0,6 fte met uitzicht op een vast dienstverband en 0,2 fte voor bepaalde tijd tijdelijke vacature voor ten hoogste een jaar.
Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs.

Wie zijn wij
Het Raayland is een dynamische school midden in de gemeente Venray, waarin het goed leven, leren en werken is. Onze school is een bron aan talent en een plek waar je als leerlingen en medewerker graag wilt zijn. Naast het verkrijgen van kennis en vaardigheden voor een diploma achten we de persoonlijke en sociale groei van onze leerlingen van groot belang. Werken met overtuiging vanuit vertrouwen, hebben aandacht voor elkaar en zijn verbonden met elkaar en onze directe omgeving. Daarom bieden we onze leerlingen kansrijk onderwijs om het maximale uit zichzelf te halen en stellen daarom de leerlingbegeleiding centraal in onze organisatie. We helpen onze leerlingen daarmee zich te ontwikkelen tot volwassen en verantwoordelijke mensen. Volwassenen die zelfstandig een succesvolle weg vinden in de wereld om hen heen en daar hun bijdrage aan leveren. Volwassenen die doelen voor zichzelf stellen en deze behalen. Hiervoor zijn een lerende houding doorzettingsvermogen en inzet nodig.

Als school staan we open en hebben we respect voor andere overtuigingen. Iedereen is welkom. We leren van en met elkaar en groeien samen. We geloven dat we samen school zijn en vanuit die hoedanigheid een gemeenschap vormen waarin zorg, aandacht en waardering voor elkaar een vanzelfsprekend onderdeel is van ons onderwijs. Het Raayland College is onderdeel van onze maatschappij en daar bereiden we de leerlingen op voor. Dat doen we door onze kernwaarden in onze relatie met de leerling en in ons onderwijs centraal te stellen. Door leerlingen te leren volwaardig lid te zijn van onze school leren we hen volwaardig lid te zijn van de samenleving. Leven en leren op onze veilige school doen we samen, met ambitie en passie. Liefst ook met plezier.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *