SOND009 Zorgconsulent in Veldhoven

Het Sondervick College is een brede scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. Onze school heeft als doel alle leerlingen van 12 tot en met 18 jaar, ongeacht hun talenten en sociale achtergrond, met goed onderwijs en zorgzame begeleiding voor te bereiden op het vervolgonderwijs en een plaats in de maatschappij. Het Sondervick College wil de beste school zijn voor leerlingen uit Veldhoven en omgeving.

Met ingang van 1 augustus hebben we op het Sondervick College een functie beschikbaar voor een:

Zorgconsulent 0,6 fte

Werkzaamheden en bevoegdheden
Het personeel dat werkzaam is voor de IOV heeft affiniteit met de doelgroep en bestaat uit personeel dat werkzaam is in de IOV en personeel dat ingezet is ten behoeve van de IOV. Gezamenlijk is het personeel in staat om de afstemming tussen onderwijs en ondersteuning te organiseren en worden OPP’s vertaald naar individuele dagprogramma’s. Het personeel beschikt over een HBO-denkniveau. Omdat de pedagogische component binnen een IOV belangrijker is dan de onderwijskundige, lijkt het bezit van een onderwijsbevoegdheid logisch, maar deze is niet noodzakelijk. Het personeel dat werkzaam is in de IOV dient wel te kunnen beschikken over docenten met een onderwijsbevoegdheid, waarvan iemand eindverantwoordelijk is in gesprek met ouders en naar buiten toe.

Het personeel in de IOV beschikt over kennis van sociaal-emotionele problemen en leerproblemen, kent de sociale kaart en de mogelijkheden van inzetten van jeugdhulp (bijv. in kader WMO).
Omdat de IOV-medewerker veelvuldig in gesprek is met ouders, docenten en hulpverleners, dient hij/zij te beschikken over goede communicatieve vaardigheden en goede gesprekstechnieken te beheersen.

Interventies
Binnen de IOV worden interventies gepleegd op basis van de ondersteuningsbehoefte van de leerling, gericht op het behalen van het perspectief. Voorbeelden van interventies zijn:
· Bieden van sociale vaardigheden
· Coachen, spiegelen, plannen van huiswerk, organiseren en structureren
· Uitvoeren en evalueren van OPP’s
· Stimuleren en motiveren van de leerling dooreen positieve nadering en uit te gaan van zijn
mogelijkheden

Om deze interventies te kunnen uitvoeren beschikken de IOV-medewerkers over de juiste materialen en methodieken en worden zij in staat gesteld om zich op dit gebied te professionaliseren.

Bekwaamheidseisen
Aansluitend op de wet BIO, dient het IOV-personeel in bovengemiddelde mate te voldoen aan de bekwaamheidseisen:
· Interpersoonlijk competent
· Pedagogisch competent
· Competent in samenwerken
· Competent in reflectie en ontwikkeling

Wij bieden
• Een uitdagende werkomgeving in een collegiale sfeer met persoonlijke ontplooiingskansen;
• Creatieve ruimte om ontwikkelingen te initiëren;
• Functie: zorgconsulent. Salariëring volgens de CAO OMO;
• Startdatum: 1 augustus 2022;
• Soort contract: tijdelijk.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Martijn Verhagen via mverhagen@sondervick.nl . Voor vragen voor de procedure kun je terecht bij Marnita Wiedlewsky
mwiedlewsky@sondervick.nl

Solliciteren
Richt je sollicitatiebrief met CV uiterlijk 1 juli 2022 tot mevrouw M. van Roosmalen, rector. Solliciteren kan uitsluitend via het uploaden van je gegevens op de website van www.omo.nl. Sollicitaties via e-mail worden niet in behandeling genomen. Let op: alle correspondentie omtrent je sollicitatie, tref je aan in het persoonlijke account van OMO dat je aanmaakt tijdens je sollicitatie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *