Senior projectleider en scholencoördinator in Utrecht

GLOBE NL is een netwerk van 90+ middelbare scholen waarbinnen leerlingen samen met wetenschappers onderzoek doen naar natuur en milieu. We zijn op zoek naar een senior projectleider en scholencoödinator met veel kennis van de bètakant van het middelbaar
onderwijs. De ideale kandidaat ontwikkelt en leidt onze projecten op zo’n manier dat ze aansluiten bij de behoefte van scholen om competenties te ontwikkelen op het gebied van onderzoek, duurzaamheid en internationalisering.

 
Over GLOBE NL
GLOBE NL maakt deel uit van het internationale GLOBE Programma van NASA waarbij 27.000 scholen in meer dan honderd landen zijn ingeschreven. GLOBE NL is de stichting die dit programma in Nederland coördineert.
We hebben op dit moment tien onderzoeksprojecten waaraan scholen kunnen deelnemen bij de bètavakken en aardrijkskunde. Leerlingen doen zelf onderzoek in de schoolomgeving,  door data te verzamelen en te delen in ons (inter)nationale netwerk van scholen en onderzoeksinstellingen.
De belangrijkste projecten gaan op dit moment over luchtkwaliteit (fijnstof), biologische waterkwaliteit en de invloed van klimaatverandering op de natuur. We zijn gespecialiseerd in vernieuwende projecten waar onderwijs en wetenschap elkaar versterken.
 
GLOBE is een netwerkorganisatie met een kernteam van vier mensen die de activiteiten opzetten en coördineren. Daarnaast zijn wetenschappers van KNMI, RIVM en WUR betrokken. Zie verder
www.globenederland.nl
Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. RIVM, KNMI, Wageningen UR, Rijkswaterstaat, Het Groene Brein en het onderwijs.
 
Taakomschrijving
GLOBE NL is een flexibele organisatie. De focus van de projecten kan per jaar verschillen afhankelijk van de interesses bij scholen en wetenschappers en de financiering. In eerste instantie zal je focus liggen bij:

  1. Projectleiding fijnstofprojecten. We hebben een aantal projecten – zoals de Snuffelfiets samen met het RIVM – die je verbindt met scholen door docenten te werven, trainen en begeleiden. Ook organiseer je bijeenkomsten waar leerlingen hun resultaten presenteren.
    De projecten zijn recentelijk gestart, dus er is veel ruimte voor eigen invulling.
  2. Ontwikkeling van ons scholennetwerk. Hierbij werk je nauw samen met de GLOBE coördinator. Je ondersteunt de 90+ scholen in ons netwerk zo dat zoveel mogelijk docenten en leerlingen actief deelnemen aan onze onderzoeksprojecten. Je ontwikkelt en implementeert
    een nieuw lidmaatschapsmodel voor de scholen en zet een landelijk netwerk op van trainers die de docenten ondersteunen.
  3. Je organiseert netwerk- en trainingsbijeenkomsten voor de docenten.

 
Omdat GLOBE een kleine organisatie is, zijn je taken divers: strategisch, coördinerend, ontwikkelend, en er hoort ook inhoudelijke en financiële projectadministratie bij.
GLOBE NL is in ontwikkeling doordat er nieuwe projecten en initiatieven bijkomen. Je krijgt de ruimte om zelf initiatieven ontplooien voor nieuwe projecten. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met een nieuw project over microplastics.

 
 

Je hebt de volgende eigenschappen:
–       Je hebt een brede ervaring als docent in het voortgezet onderwijs in de bètavakken en/of aardrijkskunde.
–       Je bent een ervaren projectleider die weet om te gaan met budgetten (zowel financieel als in uren).
–       Je bent een organisatietalent en weet hoe je een inspirerende bijeenkomst voor docenten en/of leerlingen kunt neerzetten.
–       Je bent goed in het instrueren en motiveren van docenten en leerlingen.
–       Je hebt ervaring met het doen van onderzoek en/of kunt deze vaardigheid goed overbrengen aan docenten en leerlingen.
–       Je bent flexibel en positief ingesteld.
–       Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
–       Je hebt affiniteit met natuur, milieu en citizen science.
 
Tot aanbeveling strekt:
–       Je hebt één of meer onderzoeksprojecten van GLOBE NL met de klas uitgevoerd.
–       Je hebt ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal.
–       Je hebt een groot netwerk in het voortgezet onderwijs.
–       Je hebt ervaring met internationale projecten.
–       Je hebt zelf een achtergrond als onderzoeker.
 

–       Aantal uren: 24 uur per week. De uren zijn flexibel in te vullen.
–       Dienstverband: 1 jaar met uitzicht op vast.
–       Afhankelijk van je ervaring is je brutoloon bij een fulltime dienstverband gebaseerd op de VSNU-salarisschaal (schaal 11, minimaal trede 4), d.w.z. minimaal €4.207 tot maximaal €5.201.
–       Reiskostenvergoeding voor de reiskosten buiten woon-werk verkeer
–       GLOBE NL heeft een klein kantoor in Utrecht, maar je kunt in overleg ook gedeeltelijk vanuit huis werken. Je zult geregeld onderweg zijn om scholen en partners in het hele land te bezoeken.
 

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *