(senior) opleidingsmanager Metropool in Rotterdam

De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. Klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier zijn grote en dringende vraagstukken voor onze planeet. Technologie, digitalisering en robotisering bieden mogelijke oplossingen. Internationaal – van bedrijfsleven tot overheid tot wetenschap – groeit de behoefte aan een nieuwe generatie vakmensen die de wil, kennis en vaardigheden hebben om ons leven en onze leefomgeving te verbeteren. Nederland loopt hierin voorop als kweekvijver van talent. Welkom bij Wellant! Met 175 opleidingen, 30 locaties en 4800 stagebedrijven in binnen- en buitenland staan onze 1300 docenten en medewerkers klaar om de aanstormende generatie vakmensen een plek in die nieuwe samenleving te geven. Wellantcollege is de grootste vmbo- en mbo-opleider van Europa in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Met een soepele doorstroom tussen beide opleidingen. Wij staan voor modern, gevarieerd onderwijs: van koken tot urban green development, en van gezonde dieren tot watermanagement. Met alle aandacht voor de persoonlijke groei en talenten van iedere leerling en student. Met kleinere scholen, waar iedereen elkaar kent en bedrijfsleven, regio en ouders actief samenwerken. En met een veelzijdige aanpak, waarin docenten, studenten en leerlingen samen die nieuwe wereld van nu en morgen verkennen en verbeteren. Wellant. Welbewust beter.

‘Je ontwikkelt meer bij Wellant’

Voor onze locatie in Rotterdam (Metropool) zijn wij op zoek naar een ondernemende (senior) opleidingsmanager.

De in- en externe veranderingen vragen om steeds verdergaande samenwerking. Samenwerking tussen school, overheid en bedrijfsleven, samenwerking tussen leidinggevenden en samenwerking tussen de professionals en de teams. Veranderingen die van invloed zijn op de functies van de 21ste eeuw, vragen om aanvullende en gebundelde kwaliteiten.

Om onze organisatie- en onderwijsontwikkeling optimaal te ondersteunen en tot een succes te maken, zoeken wij een:

(senior) opleidingsmanager Metropool in Rotterdam voor 0,8 fte.

Wellantcollege mbo werkt over de locaties heen samen in het realiseren van krachtig groen onderwijs. Zo zijn er vakgroepen locatie overstijgend geformeerd en werken de (senior) opleidingsmanagers van 7 locaties samen in werkgroepen op de belangrijkste portefeuilles.

Uniek bij Wellant is het concept de ‘hotspots/buitenruimtes’. In Houten (Groene Hart) is hiervoor een ‘Wellantpark’. Klik hier voor meer informatie over de Groene Hotspots .

Profiel van de functie

Als (senior) opleidingsmanager ben je eindverantwoordelijk voor het onderwijsproces binnen de locatie. Je stemt samen met collega opleidingsmanagers de voorbereiding, ontwikkeling en de uitvoering van het onderwijsproces af voor je eigen regio. Je profileert de locatie door middel van interne sturing en externe gerichtheid. Met je blik naar binnen realiseer je een goede werksfeer en ondersteun je de processen zoals (examen) resultaten en verzuim. Met je blik naar buiten signaleer je kansen voor de regio en bent je in staat om op een creatieve wijze deze te verbinden met bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Je focus zal hierbij onder andere komen te liggen op de gebieden bestuursakkoord, de samenwerking tussen Wellant vmbo en Wellant mbo en de samenwerking tussen Wellant mbo en de ROC’s.

Als (senior) opleidingsmanager vertaal je de onderwijsstrategie naar het onderwijsbeleid. Je vertaalt centrale beleidsplannen naar concrete onderwijsprogramma’s voor de locatie en je vervult een voortrekkersrol in veranderingsprocessen. Je stelt vast en geeft richting aan (meerjaren) plannen en taakstellingen voor de uitvoering van het onderwijskundig beleid. Je bent in staat om vernieuwingen van het onderwijskundig beleid te initiëren en te stimuleren. Je treft beleidsvoorbereidingen en brengt advies uit aan de onderwijsdirectie omtrent de strategische doelen. Je bent eerste aanspreekpunt bij escalaties en treedt op als trekker bij de ontwikkeling van het beleid op zeer complex en/of omvangrijke aandachtspunten, bedrijfsprocessen en/of disciplines. Je legt verantwoording af aan de directie onderwijs. Je taken bevinden zich op de volgende 3 hoofdgebieden:

 1. Lid MT:
 • het opstellen, uitvoeren, evalueren, bijstellen en verantwoorden van het teamplan; borgen van de goede kwaliteit van de uitvoering van het onderwijs (aan de hand van doelen in het teamplan vertaald naar teams en vakgroepen);
 • bevorderen van de kwaliteit van het onderwijs en de ondersteunende processen. Ontwikkelen en implementeren van onderwijsvernieuwing en/of – verbetering (volgens een jaarlijkse pdca-cyclus). In het kader hiervan: het veroorzaken van de benodigde beleidswijzigingen binnen verschillende beleidsgebieden (personeel, organisatie-inrichting, communicatie, financiën en huisvesting);
 • het opstellen van financieel beleid en daarbinnen uitvoering geven aan het formatiebeleid (effectief en efficiënt inzetten van medewerkers en middelen);
 • aansturing van de uitvoering van taken binnen diverse team-overstijgende portfolio’s zoals b.v. kwaliteit, HRM en curriculumontwikkeling;
 • het mede vorm en inhoud geven aan de ontwikkeling van een regionale agenda samen met partners uit het bedrijfsleven en overheden.
 1. Zorg dragen voor een goed verloop van de dagelijkse operationele processen:
 • dagelijkse aansturing van personeel en processen waaronder b.v.: planning en organisatie onderwijs, onderwijsverbetering en -innovatie, studentaangelegenheden en examinering.
 1. Uitvoering geven aan personeelsbeleid. In het kader hiervan:
 • het voeren van selectie-, functionerings- en beoordelingsgesprekken;
 • het voeren van verzuimgesprekken;
 • het uitvoeren van lesbezoeken en bijbehorende voortgangsgesprekken;
 • het aansturen en vormgeven van professionaliseringstrajecten.

Jouw profiel

Je hebt een opleiding op ten minste hbo-niveau en ten minste 5 jaar ervaring als hiërarchisch leidinggevende in het onderwijs, bij voorkeur binnen het mbo (affiniteit met het groene onderwijs is een pré). Je kunt aantonen dat je de taken hierboven omschreven succesvol hebt uitgevoerd.

Jouw sterke kanten bevatten een goede balans in:

 • organisatorisch vermogen in dagelijkse gang van zaken;
 • zicht houden op de grote lijnen;
 • helderheid, koersvastheid – flexibiliteit;
 • open en direct zijn – professionele afstand bewaren;
 • verantwoordelijkheid nemen – verantwoordelijkheid laten;
 • zelfstandigheid – samenwerken;
 • krachtig waar het moet – zacht waar het kan.

Je beschikt over een duidelijke visie op het onderwijs.

Wat bieden wij

Bij ons verdien je een goed salaris. De opleidingsmanager schaal 12 max. € 5.595,00 (bruto per maand op full time basis) met mogelijkheid om door te groeien naar schaal 13. Het salaris voor de senior opleidingsmanager met aantoonbare ervaring is schaal 13 max. € 6.065,00 (bruto per maand op full time basis).

Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • 13de maand
 • Een laptop
 • Vergoeding mobiele telefoonkosten
 • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties
 • Opleidingsmanagers bieden wij een ontwikkeltraject op maat, met intervisie, training en coaching. De opleidingsmanagers werken regionaal intensief samen binnen een constructief en laagdrempelig managementteam.

Op de functies bij Wellantcollege is de cao MBO van toepassing.

Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Wil je meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Klik dan hier bij: Arbeidsvoorwaarden.

Wat we verder vragen

Iets voor jou? Kijk of je ook verder past in het plaatje dat we voor ogen hebben. Je voldoet aan de ‘harde eisen’. Je bent enthousiast, kunt goed samenwerken, neemt graag initiatief, kunt anderen motiveren, inspireren en ‘verleiden’ voor jouw creatieve ideeën. Ook denk je altijd vooruit.

Lijkt het je wat?

Ben je ook zo enthousiast geworden over deze vacature? Vul dan snel het sollicitatieformulier in via de button ‘direct solliciteren’ . Graag ontvangen wij jouw sollicitatie voor 25 september 2020.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. In het kader van de interne mobiliteit is maatwerk in de selectieprocedure mogelijk. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Als je via indeed, meesterbaan of een van de andere kanalen deze vacature hebt gevonden, ga dan eerst naar onze website werkenbijwellant.nl en vul het sollicitatieformulier in bij de betreffende vacature.

Let op! Sollicitaties die per mail of op andere wijze bij ons binnenkomen, zullen wij niet in behandeling nemen.

Meer weten?

Neem contact op met Djaïr Lubsen, Corporate Recruiter T. 06 – 51655394.

Hebben we een klik, dan mag je zo spoedig mogelijk bij ons beginnen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *