Opleidingscoördinator met onderwijstaken (0.8- 1.0 fte) in Amsterdam

Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is per 1 augustus 2022 op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van:

Opleidingscoördinator met onderwijstaken (0.8- 1.0 fte)
voor de lerarenopleiding Mens en Technologie (M&T)

Onze studenten (meestal deeltijders) worden opgeleid tot leraar in hun technische expertise over de volle breedte van het tweedegraads gebied, van MBO motorvoertuigtechniek tot het VMBO profiel MVI, en van de onderbouw vwo tot het Hout- en Meubileringscollege.
We leiden we onze studenten op tot innovatieve, ontwerpende en toekomstbestendige docenten.

Heb jij het ondernemerschap om onze opleiding M&T verder te ontwikkelen?
Je bent, samen met de opleidingsmanager en de onderwijscoördinator, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van het onderwijs binnen M&T.
Je gaat de opleiding nog beter positioneren in ons netwerk zowel binnen de HvA als daarbuiten. Daarnaast ga je dit netwerk verder uitbreiden. Gezien het personeelstekort in het onderwijs streven we naar een groei van de opleiding en het aantal afgestudeerden.
Je zoekt aansluiting bij de verschillende VMBO en MBO opleidingen in de regio. Je bent actief op zoek naar de ontwikkelingen in het vakgebied en het werkveld en vertaalt deze, met het team, naar het curriculum van de opleiding zodat we een toekomst bestendige
opleiding hebben en houden. Daarnaast ben je in staat om de bekendheid van onze opleiding te vergroten, zodat meer technici de mogelijkheid ontdekken om hun vakkennis in te zetten voor een nieuwe generatie.

Spreekt het functioneel aansturen van onze docenten je aan?
Je stuurt het team van M&T docenten functioneel aan (+/- 8 medewerkers). Je voert jaargesprekken en doet de verzuimbegeleiding van deze medewerkers. Je maakt deel uit van het overleg van teamcoördinatoren van het Cluster Exact en Beroepsonderwijs en levert
een bijdrage aan de ontwikkeling van de opleidingen en de docenten. Lerarentekort, diversiteit, flexibilisering van leertrajecten en blended learning zijn belangrijke thema’s.

Wil jij zorgen voor een nieuwe generatie docenten?
Je bent ongeveer de helft van je tijd actief als docent/lerarenopleider en je wilt jouw kennis en ervaring graag delen met een nieuwe generatie. Je krijgt er energie van om samen met ons studenten op te leiden tot betrokken docenten.
Je verzorgt onderwijs en begeleidt studenten in ontwerpprojecten. Vakdidactiek en technologische geletterdheid zijn belangrijke onderwerpen in ons curriculum.

Dit wordt jouw werkplek binnen onze faculteit
Wij bieden jou een goede werksfeer in een leuk team met bevlogen collega’s en inhoudelijk interessant werk. We zijn een relatief kleine opleiding waar je veel direct contact hebt met je studenten en collegae.
Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs bestaat verder uit de tweedegraads lerarenopleidingen: Natuur- en Scheikunde, Biologie, Wiskunde, Horeca & Voeding, Gezondheidszorg & Welzijn, het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift en de Associate Degree Educatief professional
beroepsonderwijs, waarin ca. 1200 studenten voorbereid worden op het beroep van leraar door ruim 80 docenten.

 • Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan.

 

Dit neem je mee
Je hebt een afgeronde masteropleiding in een technische of onderwijskundige richting en een onderwijsbevoegdheid (vereisten). Je kunt goed in teamverband werken, hebt kennis van de beroepskolom van het VMBO en/of MBO-onderwijs en van het technologische werkveld.
Je bent ook beschikbaar om in de avonduren les te geven.
Als ideale kandidaat:

 • ben je ambitieus, veranderingsgericht en een doorpakker;
 • heb je ervaring als onderwijs- en/of opleidingscoördinator;
 • kun je resultaatgericht werken met het team en heb je ervaring met groepsdynamiek;
 • heb je oog voor onderwijslogistiek en onderwijskwaliteit;
 • ben je ervaren in curriculumontwikkeling in het hbo;
 • heb je ervaring als (hbo-)docent en met practica-onderwijs;
 • Heb je ervaring met het lesgeven in het vakgebied M&T of onderwijskundige vakken;
 • Je bent in staat te functioneren in een complexe organisatie en kunt hierin proactief en rolbewust  handelen. Je kunt met tijdsdruk omgaan, grenzen bewaken en werkzaamheden prioriteren. Ook kun je omgaan met de diversiteit aan opvattingen, achtergronden
  en levensstijlen die onze studentendoelgroepen kenmerkt.

Dit hebben we jou te bieden

 • Wij bieden jou een tijdelijke aanstelling (D4 contract) voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op een vaste aanstelling. Het betreft een aanstelling als docent/onderzoeker 1. De bij deze functie hoort loonschaal 12 (cao hbo) met een
  maximum van € 6.064,- bruto per maand (per 01-08-2022) bij een volledige aanstelling. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleren wij jou om je blijvend te professionaliseren.

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid
aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *