Ondersteuningscoördinator vmbo 0,6 FTE in Nijkerk

Het Corlaer College, een christelijke middelbare school in Nijkerk, is per direct op zoek naar een enthousiaste ondersteuningscoördinator voor de afdeling vmbo.

Weet je als geen ander hoe je visie en beleid ontwikkelt voor de ondersteuning van leerlingen op een middelbare school? Heb jij een warm hart voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte en weet je ook waar de grenzen liggen van de ondersteuning? 
Dan ben jij straks wellicht onze nieuwe ondersteuningscoördinator!

Goed dat jij er bent!

Dat is de slogan van het Corlaer College, want iedereen is welkom op onze school. We zijn een open christelijke school en dat zie je terug in alles wat we doen. We geven de leerling een warme en prettige plek waar hij of zij zich thuis voelt. Een plek om plezierig
te leren.

Het Corlaer College is een brede middelbare school voor vmbo, havo en atheneum. De school is gevestigd in Nijkerk, maar uit de wijde omgeving komen leerlingen naar onze school. Er zitten ruim 1.850 leerlingen op het Corlaer College en er werken ongeveer 240
medewerkers samen in een professionele, informele en collegiale sfeer.

Jouw functie
Op het Corlaer College is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ondersteuning van leerlingen om vanuit handelingsgericht werken (HGW) op een goede manier invulling te geven aan passend onderwijs. De mentor speelt een sleutelrol in de dagelijkse ondersteuning
van leerlingen. Twee ondersteuners (OT-ers) per afdeling bieden coaching en begeleiding aan de mentoren. Als ondersteuningscoördinator vorm je samen met de OT-ers en de orthopedagoog een team om de juiste ondersteuning op de juiste plek te krijgen.

Het Corlaer College werkt sinds kort met een ondersteuningsstructuur opgebouwd uit professionele momenten (de PM-structuur). Als ondersteuningscoördinator speel je een grote rol in de PM-momenten en dus in de opschaling van de ondersteuning (van aanmelding
tot eventuele uitstroom). Tegelijkertijd geef je de PM-structuur verder vorm en neem je initiatief voor implementatie.
Jouw werkzaamheden

 • Je coördineert de ondersteuning op het vmbo en stuurt het ondersteuningsteam aan volgens de stappen in de PM-structuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, uitdragen en jaarlijks evalueren van het ondersteuningsplan (incl. begroting) en de protocollen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie (aanvraag) van geldstromen ten behoeve van de ondersteuning.
 • Je bent verantwoordelijk voor het agendabeheer, procesbewaking en voorzitten van interne en externe vergaderingen.
 • Je onderhoudt de contacten binnen het samenwerkingsverband en met externe zorgpartners.
 • Je zorgt ervoor dat betrokkenen (ouders en personeel) op de hoogte zijn van afspraken, regels, procedures en protocollen binnen het onderwijs en de ondersteuning.
 • Je adviseert het managementteam over het ondersteuningsbeleid.
 • Je bent in het bezit van een hbo/hbo+ diploma – psychologie, pedagogische wetenschappen, Master Educational Needs of een andere relevante opleiding.
 • Je hebt goede organisatorische vaardigheden en kunt goed coördineren en delegeren.
 • Je bent verbindend, daadkrachtig en proactief en maakt makkelijk contact met betrokkenen (zowel intern als extern).
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Passend Onderwijs.
 • Je bent in staat te reflecteren op eigen handelen/gedrag en op dat van anderen. 
 • Je hebt ervaring met het opstellen van beleidsplannen EN het implementeren ervan.
 • Je hebt een open houding ten aanzien van onze identiteit en staat achter onze kernwaarden.

Je komt te werken in een plezierige, afwisselende werkomgeving in een fijn team met een collegiale sfeer. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en je krijgt de ruimte om je professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen.

Op de functie is de CAO VO van toepassing. De functie is ingeschaald in schaal 11 met een functieomvang van 0,6 fte. In eerste instantie betreft het een aanstelling van een jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vaste aanstelling. 

Je kunt gebruik maken van een aantrekkelijke fitness- en sportregeling en een (elektrische) fietsregeling, het declareren van een deel van jouw eventuele studieschuld DUO, je ontvangt een chromebook in bruikleen en een telefoonvergoeding.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang boven externe kandidaten.

 

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.