Hoofd Onderwijskwaliteit in Rotterdam

_Ben je toe aan een stap in jouw carrière? Pak deze kans en kom werken bij BOOR!_

# **Ons verhaal**

Stichting BOOR staat voor kwaliteit in het onderwijs. Met ruim 3.800 medewerkers op
zo’n 75 scholen dragen wij zorg voor (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Je werkt vanuit BOOR Services, het servicebureau dat diensten aanbiedt voor het bestuur en alle scholen van stichting BOOR. Binnen BOOR Services zijn diverse expertisegebieden ondergebracht, waaronder financiën, HR, juridisch, communicatie, huisvesting, inkoop, ICT, onderwijskwaliteit, bestuursstaf en concerncontrol. Als Hoofd Onderwijskwaliteit werk je samen met het team Onderwijskwaliteit op het mooie en moderne bestuurskantoor van BOOR Services (op 10 min. loopafstand van het Centraal Station). Uiteraard werk je ook nauw samen met en op de scholen van BOOR. Met jouw inzet en expertise, maak je voortdurende kwaliteitsontwikkeling van het onderwijs mogelijk.

**Voor BOOR Services zijn wij op zoek naar een** **Hoofd Onderwijskwaliteit.**

## **De functie**

Het Hoofd Onderwijskwaliteit geeft sturing aan een team van 16 collega’s die voor de drie sectoren werken: (V)SO, PO en VO. Je werkt in verbinding met de lijn (directeuren/rectoren/bovenschools directeuren/College van Bestuur) én met de staf (de andere hoofden van de afdelingen van BOOR services).  Beleidsontwikkeling staat nooit los van de grootstedelijke uitdagingen die Rotterdam kent. Daarnaast houdt het Hoofd Onderwijskwaliteit de landelijke ontwikkelingen bij. Je werkt nauw samen met het team van professionals, de OK adviseurs. Kwaliteitsdenken en -handelen staan elke dag centraal om te zorgen voor het best mogelijke openbare onderwijs in Rotterdam.

Binnen BOOR Services maak je deel uit van het Management Team (MT). In dit MT werk je samen met de leidinggevenden van de andere teams binnen BOOR Services en draag je een gezamenlijke verantwoordelijkheid op de sturing binnen het bureau, de samenwerking in het team en de kwaliteit van de dienstverlening.

## **De uitdaging**

Het team Onderwijskwaliteit zet zich in voor een situatie waarin alle BOOR scholen voldoen aan de BOOR kwaliteitsstandaarden en aan  de wettelijke kaders van de inspectie en dat daarnaast elke school in staat is tot ieders tevredenheid zijn eigen ambitie te verwezenlijken. Als hoofd van het team ben je in staat om de strategische doelen en thema’s binnen BOOR te vertalen naar tactische en operationele doelstellingen voor jouw team. Je hebt daarbij oog voor de verschillen tussen onderwijssectoren en tussen scholen, maar ook voor de overkoepelende bestuurlijke verantwoordelijkheid op het gebied van onderwijskwaliteit.

De aard van de werkzaamheden van de collega’s in jouw team ontwikkelt zich voortdurend. Je werkt op verschillende ‘lagen’ in de organisatie en je ‘schaakt op verschillende borden’ in een dynamische omgeving waarin veel flexibiliteit wordt gevraagd. Je bent in staat om je collega’s uit je team te coachen en mee te nemen in veranderingen.

## **Wat mag je van ons verwachten?**

Bij BOOR hebben we de ambitie om het beste onderwijs te leveren met de beste leraren en schoolleiders. Daarom hebben we ook jouw expertise nodig. En verder?

– Een dynamische werkplek, er gebeurt altijd wel iets nieuws in het onderwijs. BOOR is ook buiten Rotterdam een speler van formaat en zit vaak kort op landelijke ontwikkelingen.
– Ruimte om jouw kennis en ervaring in te zetten.
– Je levert met je werk een bijdrage aan de maatschappij.
– Uitstekende opleidingsmogelijkheden: BOOR stimuleert medewerkers zich te blijven ontwikkelen
– Een eindejaarsuitkering.
– Je werkt in een flexibele werkomgeving en natuurlijk faciliteren we je met een laptop en een mobiele telefoon.

## **Wat we van jou verwachten?**

Om te beginnen: dat je het leuk vindt om te werken met een team van professionals in een continu veranderende omgeving waarbij je als geen ander in staat bent de vertaalslag van ontwikkeling, naar beleid, naar implementatie te maken. Daarbij sta je voor je mensen. Je vindt het een uitdaging om dagelijks de dialoog aan te gaan binnen de organisatie en durft te ondernemen in een complexe organisatie. Je werkt op basis van gelijkwaardigheid en je ziet en benadert medewerkers als co-creatieve partners.

En verder?

– Je hebt een onderzoekende houding
– Je hebt verstand van onderwijs
– Je hebt ervaring met en kennis van de inspectiekaders
– Je weet mensen te bewegen, bent een mensgerichte en resultaatgerichte leider
– Je maakt en houdt verbinding met de stakeholders binnen BOOR
– Je bent integer en toegankelijk
– Je bent een succesvolle netwerker binnen en buiten organisaties
– Je bezit implementatiekracht maar ook bestuurlijke sensitiviteit
– Je bent een stevige persoonlijkheid en straalt gezag uit
– Je bent organisatorisch sterk, houdt overzicht en stelt prioriteiten
– Je hebt flair en stijlflexibiliteit en ook een vlotte pen

## **Hoe ziet jouw sollicitatieproces eruit?**

Ben je enthousiast geworden en wil je samen met ons verder ontwikkelen aan een professioneel  team binnen BOOR en dit maximaal benutten voor het Rotterdamse openbaar onderwijs? Leuk! We zien je cv en motivatie graag tegemoet. Je kunt solliciteren via www.beteor.nl voor maandag 30 augustus 2021. Wil je meer weten over de functie, dan kun je je vragen stellen aan Bart Visser, Senior Adviseur Beteor, op nummer 06-20599280 of per email bart.visser@BeteoR.nl

Een assessment is onderdeel van de procedure.

_Acquisitie wordt niet op prijs gesteld._

– Je kunt planmatig werken
– Je kunt procesmatig denken en werken met gevoel voor verhoudingen

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *