Ervaren onderzoeker met talent voor coördineren en coachen in Haarlem

Inhoud functie
Jij bent een onderzoeker met passie voor diversiteit en inclusie. Jij weet hoe belangrijk dit onderwerp maatschappelijk gezien is. Vanuit jouw kennis en expertise ga jij aan de slag met het stimuleren van de open dialoog over dit thema binnen en buiten het onderwijs. Ook heb je medeverantwoordelijkheid voor het coördineren van het totale onderzoeksprogramma. Naast dat je een uitdagende en veelzijdige baan hebt draag daarmee ook gelijk bij aan de maatschappij.

Jouw rol
Om het lectoraat te versterken zoeken we vanaf 1 maart 2022 uitbreiding voor 0,6 fte met een ervaren senior onderzoeker, die tevens over coördinerende en coachende eigenschappen beschikt. In deze dynamische functie heb je namelijk een speciale rol. Samen met de lector coördineer je de werkzaamheden van het team van circa 10 onderzoekers en voer je niet alleen samen met studenten en docenten, maar ook zelfstandig onderzoek uit. De onderzoeksvragen van het lectoraat zijn vaak afkomstig uit de praktijk. Daarom doe je ook acquisitie, werk je onderzoekideeën uit, schrijf je subsidievoorstellen en spreek je met mogelijke opdrachtgevers uit het beroepenveld. Tijdens het onderzoek onderhoud je het contact met de opdrachtgever en zorg je ervoor dat het onderzoek het vraagstuk van de opdrachtgever goed dekt. Je hebt dus regelmatig contact met de opdrachtgevers. Daarnaast werk je in samenwerking met de lector aan het verder ontwikkelen van de onderzoekslijn Diversiteitsvraagstukken.

In de onderzoeksprojecten begeleid je docent-onderzoekers en studenten in hun werk en bij hun professionele ontwikkeling. Je draagt tevens bij aan de onderzoeksstrategie, het onderzoeksbeleid en het strategische netwerk van het lectoraat en de hogeschool. Vanuit een proactieve houding werk je aan het versterken van de verbinding van onderzoek met het onderwijs, betrek je docenten en studenten bij de onderzoeksprojecten, lever je een bijdrage aan curriculumvernieuwing en het versterken van onderwijs. Ook werk je samen met andere lectoraten, zowel binnen het domein Onderwijs &Innovatie waar het lectoraat onder valt, als binnen de gehele hogeschool.

Wie ben jij
Voor deze functie zoeken we iemand die bijvoorbeeld afkomstig is uit het hoger onderwijs, van de universiteit of vanuit elders een achtergrond heeft in het doen van toegepast onderzoek. Je kunt dit aantonen door wetenschappelijke en/of vakpublicaties. Daarnaast herken je je in de volgende eisen:

 • Je bent gepromoveerd binnen de sociale wetenschappen op een voor het lectoraat relevant onderwerp.
 • Je hebt actuele kennis over het onderwerp en kunt reflecteren over maatschappelijke ontwikkelingen op dit terrein binnen de politieke context.
 • Je hebt een goed netwerk binnen het hoger onderwijs en aanverwante organisaties en je kunt goed participeren in deze netwerken
 • Ook heb je ervaring met het doen van praktijkgericht onderzoek, ontwerpgericht of participatief actie-onderzoek en aantoonbare expertise in het verwerven van externe financiering voor de uitvoering van onderzoek.
 • Je moet goede contactuele vaardigheden hebben en verbindend zijn.
 • Je bent een proactieve organisator die detailgericht te werk gaat en kan delegeren wanneer nodig.
 • Je bent in staat om te anticiperen op problemen en beschikt over een flexibele en stressbestendige instelling.

Ook beschik je over:

 • ervaring in het leiden geven aan praktijkgerichte onderzoeken (projectmanagement);
 • ervaring in het aansturen en begeleiden van professionals en in het coördineren van onderzoeksprogramma’s
 • kennis en ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve dataverzamelingsmethoden en bijbehorende up-to-date analysetechnieken;
 • goede interculturele communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels (in woord en geschrift).
 • Een onderwijsbevoegdheid is een pré en je hebt bij voorkeur ervaring in het verzorgen en ontwikkelen van bachelor en/of master onderwijs.

Wat bieden wij

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband tot 1 januari 2024. Afhankelijk van de situatie is een hernieuwd contract mogelijk.
 • Een salaris van maximaal €5.817,39 bruto per maand, schaal 12 (per 01.02.2022), bij een fulltime dienstverband (wij kennen een 36-urige werkweek). Jouw inschaling is afhankelijk van jouw relevante (werk)ervaring en opleiding.
 • Een werkweek van 24 uur per week.
 • Een goed te bereiken werkplek in Diemen. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Kies je voor eigen vervoer weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen. Onze verlofregeling is inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierin blijven sociale partners streven naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap.
 • Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Jouw werkomgeving
Onderwijs & Innovatie is er om studenten op te leiden tot wendbare en veerkrachtige onderwijsprofessionals. Professionals die kritisch denken en altijd willen blijven leren. Deze mentaliteit ademen we natuurlijk ook zelf: alles bij ons is gericht op onderwijs én innovatie. We vormen leergemeenschappen met leerkrachten en praktijkscholen om studenten nog beter op te leiden. We gaan uit van uitdagende vragen, niet van belegen antwoorden, van het ‘hoe wel’ in plaats van het ‘ja maar’. Zo verleiden we jou ook om met initiatieven te komen of mee te doen met nieuwe plannen van anderen. Experimenteer, probeer, durf. En wees tegelijk verzekerd van een veilige, persoonlijke sfeer in hechte teams die bij elkaar één solide, professionele organisatie binnen Hogeschool Inholland vormen: het domein Onderwijs & Innovatie.
Binnen ons domein wordt op vijf locaties in diverse varianten de opleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo), op meerdere locaties de Ad PEP en in Den Haag/Diemen de master Leren en Innoveren aangeboden. Daarnaast profileert het domein zich -middels een aantal lectoraten- op het gebied van praktijkgericht onderzoek naar duurzaam opleiden en professionaliseren.
Het lectoraat Diversiteitvraagstukken -een van die lectoraten van het domein- bestaat sinds 2018 en houdt zich via praktijkgericht onderzoek bezig met vraagstukken rondom diversiteit en inclusie in de breedste zin van het woord. Samen met docent-onderzoekers en studenten wordt onderzoek gedaan naar het stimuleren van een inclusieve omgeving, met een focus op onderwijsorganisaties. Het lectoraat is een inspirerende plek waar mensen met verschillende onderzoekvaardigheden samenwerken en vanuit betrokkenheid en deskundigheid diversiteit en inclusie verder brengen. De opdracht van het lectoraat is gericht op de gehele hogeschool, aan het lectoraat zijn medewerkers verbonden vanuit verschillende domeinen in de hogeschool.

Over Hogeschool Inholland
Als je komt werken bij onze hogeschool, ervaar je dat onze studenten en collega’s centraal staan. Samen creëren wij een vertrouwde leer- en werkomgeving waarin studenten en collega’s zich thuis, gezien, gekend en erkend voelen. Persoonlijk en dichtbij. Vanuit een veilige basis moedigen we onze studenten aan om door te groeien tot zelfverzekerde, wendbare professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Waar ze ook vandaan komen, wat hun interesse en (levens)ervaring ook is. Onze hogeschool omarmt een grote verscheidenheid aan studenten en collega’s. Juist in onze verschillen zit onze kracht.

Welke functie je ook hebt binnen onze hogeschool, je bent altijd een rolmodel voor onze studenten. Want in de onderwijsvernieuwing die wij samen met jou willen realiseren, verwachten wij ook van jouw wendbaarheid, lef en nieuwsgierigheid. Je voelt en neemt de ruimte en verantwoordelijkheid om, naast je dagelijkse werkzaamheden, vanuit jouw rol bij te dragen aan het faciliteren van onderwijsvernieuwing.
Wil je meer weten over onze hogeschool als werkgever? Ga dan naar Werken bij Hogeschool Inholland.

Sollicitatieproces
Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt tot en met zondag 30 januari reageren op deze vacature. Een eerste terugkoppeling kun je verwachten in de week van 31 januari. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving? Neem dan eens contact op met lector Machteld de Jong. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-21115381 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *