Docent trajectklas in Oegstgeest

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen, mbo-opleidingen en bieden cursussen en trainingen aan. We houden ons bezig met thema’s die er toe doen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en de regio.

Voor onze Yuverta vmbo Oegstgeest zijn wij op zoek naar een docent trajectklas voor 0,5 – 0,6 fte voor schooljaar 2022/2023

De één weet al zijn hele leven dat hij kok wil worden, de ander gaat iets ‘met techniek’ doen. Een derde heeft nog geen idee, maar wil wél graag met zijn handen werken. Wat al deze leerlingen nodig hebben, bieden wij hen op Yuverta vmbo Oegstgeest. We zijn een kleine (rond de 400 leerlingen), veilige school, waarin leerlingen met hun handen werken, maar ook theoretische kennis tot zich nemen. Hierin vorm jij een belangrijke schakel.

Wat ga je doen?

Wij zijn dit jaar gestart met een trajectklas en de ervaringen zijn zeer positief. De trajectklas is voor leerlingen met een complexe hulpvraag op verschillende gebieden, zoals verzuim of prikkelgevoeligheid. De klas bestaat uit maximaal 12 leerlingen. Wij gaan de inzet van de trajectklas uitbreiden naar de gehele week. Wij zoeken een nieuwe collega die samen met de huidige docent deze klas wil gaan begeleiden.

In deze interne trajectklas krijgen leerlingen een tijdelijke periode een flexibel en op maat onderwijstraject aangeboden. Wanneer de ontwikkeling van de leerling het toestaat, zal stapsgewijs de overstap naar de reguliere klas worden gemaakt. Het traject is een combinatie van ondersteuning op sociaal-emotioneel gebied en begeleiding bij het reguliere schoolprogramma.
De trajectklas voorziening is een middel om het pedagogisch klimaat binnen school te versterken, verzuim te verminderen en beter in te kunnen spelen op individuele ondersteuningsbehoeften.

Werkzaamheden;

 • Individuele begeleiding geven aan leerlingen, gericht op het aanleren/versterken van executieve functies om terug te keren in het reguliere programma;
 • Het geven van trainingen op individuele of groepsbasis gericht op bijvoorbeeld sociale vaardigheden, weerbaarheid of faalangst;
 • Het ondersteunen, begeleiden van de leerlingen bij het verwerken van de lesstof
 • Het handelingsdeel van het ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) opstellen, uitvoeren en evalueren;
 • Deelnemen aan evaluatiegesprekken intern en met externe partijen (ouders);
 • Adviseren van docenten en coach in het ondersteunen van de leerling bij de overstap terug naar de eigen klas;
 • De docent van de trajectklas heeft frequent overleg met en legt verantwoording af aan de coördinator onderwijs ondersteuning (COO).

Jij als docent trajectklas

 • Je bent innovatief, proactief, stressbestendig, zelfstandig, flexibel en motiverend;
 • Je hebt veel pedagogische kennis, in het bijzonder over de ontwikkeling en het leeftijdsadequaat sociaal-emotioneel functioneren van vmbo-leerlingen (12 tot 18 jaar);
 • Je bezit een verscheidenheid aan methoden en tools om leerlingen de benodigde vaardigheden aan te leren;
 • Je bent in staat om docenten te coachen op/ondersteunen in het omgaan met deze doelgroep;
 • Je bent in het bezit van een afgeronde en relevante HBO-opleiding;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.

Wat bieden wij

Een ontzettend leuke werkplek, binnen een hecht en ondernemend team. Daarbij met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in de daarvoor geldende salarisschaal en is afhankelijk van je ervaring en bevoegdheid. Als docent is dit salarisschaal LB van de cao mbo, minimaal € 2.961 en maximaal € 4.429 bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Als onderwijsondersteuner D betreft het minimaal € 2.658 en maximaal € 3.979

Benoeming is in deze voor een periode tot minimaal einde schooljaar 2022-2023, met de intentie om deze om te zetten tot een vaste aanstelling voor onbepaalde tijd. Verder bieden wij:

 • 13de maand;
 • Ipad van de “zaak”
 • vrij tijdens de schoolvakanties;
 • veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door een groot aanbod aan trainingen en cursussen.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing. Yuverta heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Lijkt het je wat?

Bij interesse verzoeken we je om te solliciteren via de website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button ‘direct solliciteren’. We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Daarom raden we je aan om altijd via Werken bij Yuverta te solliciteren en niet via een ander platform. Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten

Neem contact op met Lisette Waterreus, corporate recruiter; l.waterreus@yuverta.nl.
Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.