Directeur PO in Alphen aan den Rijn

Morgenwijzer is een onderwijsorganisatie in Alphen aan den Rijn en het omringende Groene Hart. Met zo’n 470 medewerkers, 4.300 leerlingen en 21 locaties staat Morgenwijzer bekend als een vernieuwende onderwijsorganisatie.
 
Per volgend schooljaar zoeken wij voor basisschool Het Spectrum, locatie Honingzwam een
 
Directeur
die met enthousiasme een bijdrage wilt leveren aan het onderwijs op deze groeiende wijkschool met een professioneel team. Ben jij een ervaren inspirerend en onderwijskundig leider? Lees dan meer over onze vacature!
 
Jouw functie
Basisschool Het Spectrum heeft twee locaties. Als directeur van locatie Honingzwam vorm je samen met de directeur van locatie Batenstein de directie van Het Spectrum. Samen zijn jullie integraal verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen. Daarnaast
zet jij je de komende jaren ook in voor:

 • Onderwijs
  Jij werkt aan de verdere kwaliteitsontwikkeling van het onderwijs op de school. De ambitie is om van de locatie een kindcentrum te maken. Jij werkt aan de inhoudelijke vormgeving van dit kindcentrum.
 • Nieuwbouw
  De school groeit en er is sprake van ruimtetekort in het gebouw. Morgenwijzer werkt met gemeente Alphen aan den Rijn aan een plan voor nieuwbouw, waarin naast onderwijs ook opvang wordt gehuisvest. Aan jou de uitdagende en belangrijke taak om de nieuwbouw te
  begeleiden en het kindcentrum te realiseren.
 • Professioneel bijdragen
  Je denkt mee over de kwaliteit van onderwijs en je levert een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van Morgenwijzer.

 
 

Wat betekent dat voor jou?
Ben je enthousiast voor de functie en beschik je over de volgende competenties?

 • Onderwijsambitie en daadkracht
  Je bent een ervaren onderwijskundig leider, weet wat een school nodig heeft en hebt een afgeronde schoolleidersopleiding.
 • Maatschappelijk bewust en toegankelijk
  Je zet je in voor een belangrijke maatschappelijke opdracht. Je weet wie je bent en wat je kunt. Je vindt aansluiting bij de school en de wijk. Je laat zien waar de school goed in is en bent toegankelijk en zichtbaar voor zowel het team als de ouders.
 • Teamspeler
  Je stimuleert samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid. Je geeft ruimte aan het individu en het team om hun professionaliteit en deskundigheid in te zetten en samen te leren. Je stelt vragen die verder helpen en aan het denken zetten.
 • Communicatief
  Je bent organisatiesensitief, communiceert helder en frequent, werkt met respect aan relaties en bent transparant in besluitvorming.
 • Verantwoordelijk
  Omdat het college van bestuur een grote span of control heeft en stuurt op hoofdlijnen, is het belangrijk dat je een professionele grondhouding hebt; je kunt integrale verantwoordelijkheid dragen, denkt en werkt opbrengstgericht, kunt zaken benoemen en wil
  het resultaat van eigen inzet zien.

 
Dan hopen we dat jij de nieuwe directeur wil worden van locatie Honingzwam!

 

We bieden je een interessante en uitdagende functie als directeur van een groeiende wijkschool met een professioneel team. En je maakt deel uit van de nieuwe, jonge en professionele werkcultuur binnen Morgenwijzer waar jouw stem ertoe doet! Je aanstelling
is 0,7 fte in schaal 12 conform de cao primair onderwijs.
 
Het Spectrum
Het Spectrum is een katholieke basisschool.  Iedereen hoort erbij en doet ertoe. Op Het Spectrum zijn alle kinderen zichtbaar. Naast het (leren) leren, krijgen de leerlingen de ruimte om eigen interesses en talenten te ontwikkelen.
 
Locatie Honingzwam ligt in de wijk Zegersloot in Alphen aan den Rijn. Het is een locatie met ca. 230 leerlingen. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren doorgroeit.

Het team beschikt over veel diversiteit aan expertise, waarin professioneel wordt samengewerkt met focus op de inhoud. Dat betekent veel samendoen, korte lijnen, kennisdeling, professionele gespreksvoering, kinderen in beeld en kordaat handelen. Binnen de school
heerst een sterk gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid.
 
Morgenwijzer
Morgenwijzer is een jonge organisatie die sterk horizontaal is ingericht. We zijn een ontwikkelgerichte organisatie, waarin we sturen op kennisdeling en expertise. We stimuleren samenwerking en we sturen op resultaten en verantwoording achteraf. Het gevoel
van collectief is groot en iedereen wil meedoen. Aan het roer van Morgenwijzer staat een ambitieus college van bestuur en de scholen worden aangestuurd door gedreven directeuren. De directeuren worden ondersteund door deskundigen op het servicebureau.
 

 

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *