Directeur, Openbare Jenaplanschool voor basisonderwijs Fridtjof Nansen, Rotterdam (WTF 1,0) in Rotterdam

Ben jij een ervaren, enthousiaste directeur? En kent het Jenaplanonderwijs voor jou geen geheimen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Ons verhaal Stichting BOOR staat voor kwaliteit in het onderwijs. Met ruim 3.800 medewerkers en zo’n 75 scholen dragen wij zorg voor het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Openbare Jenaplanschool voor Basisonderwijs Fridtjof Nansen is één van onze scholen.

Openbare Jenaplanschool voor Basisonderwijs Fridtjof Nansen
De Fridtjof Nansen is gelegen in de wijk Ommoord en heeft ongeveer 400 leerlingen. Op onze Jenaplanschool komt elke leerling tot zijn recht als uniek persoon, met eigen talenten en uitdagingen. Op de Fridtjof Nansenschool werken we in de huidige setting met 2-jarige stamgroepen. Dat zijn groepen waarbij leerlingen uit twee ‘traditionele’ groepen bij elkaar in één klas zitten. Wil je een verdere indruk van onze leuke school krijgen? Kijk dan eens op: https://www.fridtjofnansenschool.nl/wp/

De uitdaging
Als directeur geef jij leiding aan de talentontwikkeling van onze leerlingen. Wij zoeken een directeur die de intentie heeft om zich langere tijd aan de Fridtjof Nansen en aan BOOR te verbinden. In het nieuwe jaar verhuizen wij naar de tijdelijke locatie aan de Dirk Costerstraat om na 1,5 jaar weer terug te keren naar onze oude locatie in een totaal nieuw gebouw! Ook is het streven dat we dan in het nieuwe gebouw gaan werken met 3-jarige stamgroepen. Daarnaast zijn er ook uitdagingen m.b.t. het uitvoeren van het sectorplan PO van onze stichting, de nauwe samenwerking met de scholen in de scholengroep, de medewerkers van ons bestuurskantoor en de effectieve sturing aan de doorontwikkeling van de kwaliteit van het aan te bieden onderwijs.

Wat mag je van ons verwachten?

  • Je krijgt een salaris binnen schaal D12 van de cao primair onderwijs (op basis van je ervaring en opleiding) en een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met de mogelijkheid van omzetting naar onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het betreft van werktijdfactor 1,0.

En we hebben nog meer te bieden voor de BOOR-directeur:
Stichting BOOR is een boeiende onderwijsorganisatie met een breed scala aan onderwijsvormen. Samen vervullen we een belangrijke maatschappelijke rol in de grootstedelijke context van Rotterdam. Je werkt als directeur bij BOOR met je collega-schoolleiders aan het creëren van maximale kansen voor de leerlingen in Rotterdam. Met jouw werkervaring draag je bij aan de talentontwikkeling van de medewerkers en leerlingen in deze mooie stad. Jij ondersteunt en draagt onze visie en bepaalt jouw eigen werkwijze hierin voor jouw school. Als directeur van de Fridtjof Nansen rapporteer je aan de bovenschools directeur van scholengroep Noordoost. Je kunt altijd sparren met collega-directeuren over vakinhoudelijke onderwerpen. Vacature directeur Openbare Jenaplanschool voor basisonderwijs

Wat neem je mee?
De directeur van de Fridtjof Nansen is representatief, zichtbaar, open, transparant, verbindend, betrokken en een toegankelijke persoonlijkheid voor iedereen in en om de school.
Als directeur dien jij in ieder geval te beschikken over de volgende kenmerken:

  • Je bent een ervaren directeur, waarbij onze voorkeur uitgaat naar iemand die ervaring heeft in een leidinggevende functie in het primair onderwijs en je hebt ervaring met lesgeven.
  • Je bent in staat de Jenaplanwaarden (de basisprincipes) als bouwwerk te hanteren bij de vormgeving van de school, binnen de kaders van Stichting BOOR. Kennis en ervaring in het Jenaplan onderwijs zijn dan ook vereist.
  • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot schoolleider.
  • Je bent bekend met een grote complexe taakstelling op meerdere gebieden en je hebt ervaring met nieuwbouwprojecten.
  • Je bent flexibel, enthousiast, communicatief sterk, besluitvaardig, empathisch, representatief, teamgericht, hebt een sterke persoonlijkheid en je hanteert een coachende stijl naar je medewerkers.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?
BOOR biedt met deze vacature ook interne kandidaten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in onze boeiende onderwijsorganisatie en met elkaar een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Ben jij onze nieuwe directeur? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Solliciteer dan vóór 3 november a.s. Dit kan door je CV en motivatiebrief te mailen naar sollicitatie@stichtingboor.nl. Wil je meer weten over de procedure of functie, dan kun je je vragen stellen aan Remy Mensingh, Corporate Recruiter, via: remy.mensingh@stichtingboor.nl of op nummer 06 – 5105 3983.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 13 november a.s. (1e gespreksronde) en woensdag 18 november a.s. (2e gespreksronde). Kandidaten worden na beoordeling door de bovenschoolse selectiecommissie voorgedragen aan de benoemingsadviescommissie van de school. Een assessment en/of opdracht kan deel uitmaken van de procedure. Ook kunnen wij referenties opvragen. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de functie van directeur tref je bij bijgaand document aan:
BOOR-schoolleidersprofiel sector po en (v)so.

Nadere informatie en solliciteren:

Solliciteer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *