Coördinator Arbo & Veiligheid in Zaandam

Ben jij een ervaren professional op het gebied van arbo en veiligheid? En zoek je een uitdagende baan in een leuk team binnen een ambitieuze onderwijsorganisatie? OVO Zaanstad zoekt een enthousiaste coördinator Arbo & Veiligheid die het kwaliteits-,
arbo- en veiligheidsdenken binnen onze organisatie naar een hoger niveau tilt.

Dit is je functie
De grote diversiteit aan schoolgebouwen binnen OVO Zaanstad zorgt voor een grote verscheidenheid aan wensen en vraagstukken op het gebied van arbozaken, omgevingsdienst-vereisten, brandveiligheid, milieuzaken en preventie. Aan jou de uitdaging om de voortdurend
wijzigende wet- en regelgeving op de voet te volgen. Zo draag je bij aan een veilige omgeving voor medewerkers, leerlingen en ouders.
 
Als coördinator Arbo & Coördinator maak je deel uit van de afdeling Onderwijsfaciliteiten. De afdeling telt negen medewerkers die de zeven scholen faciliteren bij Facilitaire zaken, Inkoop, Huisvesting en IT. Samen met je collega’s breng je, waar nodig, de
basis van fysieke, technische en organisatorische gebouwveiligheid op orde en til je kwaliteitsprocessen naar een hoger plan. 
 

Dit zijn je taken

 • Je faciliteert en ondersteunt de scholen, zodat het primaire proces en de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers zo goed mogelijk doorgang vinden.
 • Je borgt alle processen op gebied van kwaliteit, veiligheid en arbo en toetst deze op wet- en regelgeving (NEN 3140, HACCP, BHV).
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatiebrede doorontwikkeling van de RI&E en de PDCA-methodiek op veiligheidsdossiers.
 • Je bent verantwoordelijk voor projecten binnen je expertise en neemt deel aan projecten van naaste collega’s binnen Onderwijsfaciliteiten. Bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, inkoop, IT, verbouwingen en installaties. 
 • Jij zet jouw kennis van kwaliteit, veiligheid en arbo graag in om in gezamenlijkheid een werkbaar beleid vorm te geven.
 • Naast je interne collega’s werk je ook samen met instanties van de gemeente Zaanstad. 
 • Verder ben je een sparringpartner van de scholen. Je werkt dan ook niet alleen op het kantoor van OVO Zaanstad, maar bent ook regelmatig in de scholen te vinden.

Dit is je achtergrond

 • Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld hogere veiligheidskunde, facilitymanagement of arbeidshygiëne.
 • Je hebt een ruime kennis van gebouwveiligheid en arbowet- en regelgeving.
 • Je ben zo ervaren in projectmanagement dat je zowel de rol van projectleider als van teamlid op je kunt nemen.
 • Je beschikt over minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een vergelijkbare organisatie met een grote diversiteit aan panden.
 • Je legt makkelijk verbinding en weet – vanuit je ervaring – je communicatie af te stemmen op elke persoon op ieder niveau. Je acteert organisatiesensitief met gevoel voor verhoudingen.
 • Je houdt van aanpakken en bent gewend om in een team te werken.

Dit zijn onze arbeidsvoorwaarden en extra’s
We bieden je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd. Je salaris is conform schaal 10 CAO VO (€ 2.630 – € 4.366) bij een fulltime dienstverband. Bovendien krijg je een ruime vakantieregeling, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering
van 8,33%, pensioenopbouw, een tegemoetkoming in de reiskosten en een fietsplan- en fitnessregeling. Daarnaast krijg je jaarlijks een individueel keuzebudget van 50 uur bij een fulltime dienstverband, te besteden in tijd en/of geld. Gedeeltelijk thuiswerken
behoort tot de mogelijkheden.

Dit zijn je ontwikkelmogelijkheden
OVO Zaanstad hecht sterk aan jouw persoonlijke groei en biedt je dan ook tal van mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zo kun je verschillende opleidingen volgen en certificeringen behalen. Wij brengen jou graag verder, zodat jij ons verder kunt brengen.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *