Controller in Amsterdam

Wij zijn per direct op zoek naar een Controller in het voortgezet onderwijs, die de financial control continu verbetert en de beweging richting business control krachtig weet in te zetten.
 
Als Controller van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA) kom je te werken binnen ons bedrijfsbureau, dat in een transitie zit van afgebakende afdelingen naar een samenhangend en samenwerkend team, dat zorgdraagt voor professionele ondersteuning en efficiënte
verwerking.
 
Je werkt nauw samen met de assistent controller van het VOvA en de collega’s van het Financial Service Center van de centrale dienst Financiën van het ROCvAF. Je rapporteert aan de centrale directie.
 
Als Controller ben je een belangrijke sparringpartner en (beleids)adviseur van de centrale directie en het Management Team (MT) op het gebied van financiën en bedrijfsprocessen. Je coördineert de planning & control cyclus en draagt zorg voor de interne controle
en projectcontrol.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert en ondersteunt de centrale directie op het gebied van planning en control en de uitvoering van het financieel beleid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de (meerjaren)begroting, jaarrekening, periodieke maand- en Q rapportages en analyses op het gebied van bijvoorbeeld bekostiging, investeringen en personeelskosten.
 • Je bewaakt de financiële positie en de resultaten van (de scholen van) het VOvA.
 • Je analyseert financiële ontwikkelingen, vertaalt deze naar consequenties voor (de scholen van) het VOvA, adviseert en doet, gevraagd en ongevraagd, voorstellen.
 • Je toetst beleidsvoornemens (waaronder huisvesting en HR beleid) op financieel-economische consequenties en adviseert waar nodig over alternatieven.
 • Je zorgt voor de inrichting van en het toezicht op de administratieve organisatie en de interne controle en je bent verantwoordelijk voor de accountscontroles.
 • Je initieert en neemt deel aan projecten, zoals de vorming van onze nieuwe school in Amsterdam Noord, en stelt financiële business cases op.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO+/WO-niveau afgerond. Bij voorkeur aangevuld met cursussen op het gebied van projectmanagement en controlling.
 • Je beschikt over 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in het (voortgezet) onderwijs
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent in staat om cijfers te vertalen naar gevolgen, kansen en risico’s voor de organisatie.
 • Je bent een prettige en sterke gesprekspartner, die moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat, rolduidelijk acteert en communicatief vaardig is en vlot in de omgang.
 • Je kunt goed samenwerken, weet zaken voor elkaar te krijgen en haalt deadlines.

Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving, met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je krijgt een aanstelling bij het VOvA. Inschaling conform CAO VO schaal 12. Daarnaast kun je rekenen op prima arbeidsvoorwaarden.
 

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *