AO-IB specialist in Heel Nederland

Vacature specialist Administratieve Organisatie/Interne Beheersing (AO/IB) Yuverta 0,8 – 1,0 fte

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen, mbo-opleidingen en bieden cursussen en trainingen aan. We houden ons bezig met thema’s die er toe doen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en de regio.

Voor onze afdeling Planning & Control (P&C) zijn wij op zoek naar een Specialist Administratieve Organisatie/Interne Beheersing (AO/IB) voor minimaal 0,8 fte. Je standplaats zal zijn in Houten of Den Bosch.

Wat ga je doen?

Als lid van het team Planning & Control toets jij of de administratieve organisatie binnen Yuverta op orde is en draag je bij aan het verbeteren van de interne beheersing. Samen met het team P&C geven we deze functie verder vorm want er is na de fusie nogal wat veranderd. Als specialist heb jij de regie over de interne beheersing en adviseer jij diverse teams over de administratieve organisatie waarbij jij het aanspreekpunt bent. Je hebt daarbij ook de regie over het opstellen en laten vaststellen van het AO/IB controleplan. Daarnaast ga jij bezig zijn met de volgende werkzaamheden:

 • op verzoek van de concerncontroller voer je specifieke onderzoeken uit, waarvan je de uitkomsten presenteert;
 • je ondersteunt bij het vastleggen en onderhouden van werkprocessen en interne controlemaatregelen;
 • het inhoudelijk begeleiden, ondersteunen en adviseren van collega’s en (lijn)management bij het opzetten, inrichten, ontwikkelen en verbeteren van de AO, procesanalyse en -verbetering, en risicomanagement en -analyses;
 • voert interne audits uit op het bestaan en werking van de processen en interne controle maatregelen en rapporteert hier over aan de concerncontroller.

Jij als specialist AO/IB

Werkt klantgericht en staat stevig in je schoenen. Mocht er in onze dynamische organisatie iets niet lopen zoals het zou moeten lopen dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Je legt verbanden tussen processen en effecten van beheersmaatregelen op het totale beheersingsstelsel. Deze processen beoordeel je op de mate waarin ze bijdragen voor de organisatiedoelstellingen. Ook heb je:

 • hbo werk- en -denkniveau op het gebied van auditing, accountancy, bedrijfskunde of andere, voor interne beheersing, relevante richting;
 • relevante werkervaring als adviseur in een bestuurlijk complexe omgeving, als bijvoorbeeld compliance officer, operational auditor of een vergelijkbare functie met raakvlakken naar AO/IB of AO/IC;
 • bij voorkeur ervaring met het duiden van en rapporteren over verbetermogelijkheden in de interne beheersing;
 • ervaring met het vastleggen van de AO/IB in een digitale omgeving en het periodiek onderhoud hiervan;
 • bij voorkeur ervaring met grote (geautomatiseerde) gegevensverwerkende processen.

Over de dienst

De dienst P&C maakt onderdeel uit van de Ondersteunende Diensten (OD) binnen Yuverta.

Binnen het team P&C werken 10 collega’s in een positieve, innovatieve en ondernemende manier met elkaar samen. Professioneel en dienstverlenend zijn, zijn voor ons, als team, belangrijke punten. Maar ook de cultuur van ons team vinden we essentieel. Wij zijn één team (omdat je samen meer bereikt), wij helpen elkaar en zorgen ervoor dat er een thuishonk is waar je gezien wordt.

Ons team van P&C, maar ook Yuverta-breed, is volop in ontwikkeling (#groeiendoenwesamen!). Zo is er bij P&C afgelopen periode veel geïnvesteerd in procesverbetering, informatievoorziening en zijn wij op dit moment een modern datawarehouse met managementinformatie (BI) aan het implementeren. Daarnaast zorgen wij als team voor een goed werkende en integrale PDCA-cyclus (Plan, Do, Check, Act). Niet alleen op het gebied van financiën, maar op alle PDCA-cycli binnen de instelling. Als AO/IB-specialist heb jij, ook hier, een belangrijke rol in aangezien iedere organisatie bedrijfsprocessen heeft waarin risico’s verstopt kunnen zitten, controle nodig is of scheiding van functies gewenst is.

Binnen de organisatie willen wij graag gezien worden als een professionele maar ook een laagdrempelige, onafhankelijke adviseur voor onze schoollocaties, andere diensten binnen de OD maar ook voor directie, College van Bestuur en Raad van Toezicht.

Wat bieden wij

Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal 10 of 11 van de cao mbo (€2.961 – €5.018), afhankelijk van werkervaring, leeftijd, kennis en relevante opleidingen zullen wij kijken welke inschaling het beste past bij dit dienstverband. Verder bieden wij:

 • een eindejaarsuitkering van 8,33 procent;
 • de mogelijkheid om grotendeels vrij te zijn tijdens de schoolvakanties;
 • reiskostenvergoeding conform cao plus extra’s vanuit bedrijfsregelingen;
 • pensioenopbouw bij het ABP pensioenfonds;
 • een hybride werkregeling.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing. Yuverta heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Lijkt het je wat?

Bij interesse verzoeken wij je om uitsluitend te solliciteren via onze eigen website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button ‘direct solliciteren’. Wij hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. De vacatures die op onze website staan zijn dan ook altijd actueel.

Meer weten

Mocht je vragen hebben omtrent de functie, neem dan contact op met Bas Ligtvoet via b.ligtvoet@yuverta.nl. Bij vragen over de wervingsprocedure kan je contact opnemen met Thijs Jonker, onze corporate recruiter, die te bereiken is op telefoonnummer 06-81090855.

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *