Adviseur Onderwijs & Innovatie in Haarlem

Jouw meerwaarde
Met jouw onderwijskundige kennis en beleidsmatige adviezen lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de educatieve opleidingen en opleidingsscholen. In jouw nieuwe baan als adviseur onderwijs & innovatie ben jij de sparringpartner voor de implementatie van onderwijs vernieuwing in het domein Onderwijs & Innovatie. Heb jij slimme ideeën voor de aanpak van de onderwijskundige vraagstukken van onze lerarenopleiders? Lees dan vooral verder!

Inhoud functie
Onderwijs & Innovatie is er om onze studenten op te leiden tot wendbare en veerkrachtige onderwijsprofessionals. Professionals die kritisch denken en altijd willen blijven leren. Deze mentaliteit ademen we natuurlijk ook zelf: alles bij ons is gericht op onderwijs én innovatie. Wij zijn op zoek naar een adviseur onderwijs & innovatie die er plezier in heeft om op diverse onderwijskundige onderwerpen een bijdrage te leveren aan onze educatieve opleidingen. Deze opleidingen worden ontworpen en uitgevoerd in nauwe samenwerking met onze partners in het educatieve werkveld. De adviseur trekt in het werk intensief op met collega’s binnen en buiten het eigen domein.
We werken aan de ambitie van 100% Samen Opleiden en willen werken aan de kwaliteitsverbetering van ons onderwijs. Hierbij spelen verschillende vraagstukken waarvan er een aantal hieronder zijn weergegeven.
Je denkt mee over onderwijskundige vraagstukken, zoals hoe innovatieve ontwerpen zodanig als experiment kunnen worden ingezet dat hiervan geleerd kan worden.
De adviseur is daarbij zowel aan de voorkant betrokken bij de opzet als tijdens het experiment, door bijv. flankerend onderzoek in te zetten. Zo starten komend studiejaar pilots over het leren in leerteams evenals het opleiden in de driehoek gericht op het toewerken naar een meer samenhangend curriculum en intensievere wisselwerking tussen theorie en praktijk.
Het signaleren welke professionalisering van opleiders de innovatie van het onderwijs vraagt maakt ook onderdeel uit van je werk. Op basis van kennis van de innovatie en wat dit vraagt van opleiders, articuleer je de professionaliseringsvraag waarmee collega’s een begeleidings- of ander passend professionaliseringsaanbod kunnen ontwikkelen. Een voorbeeld is daarbij het werken met leeruitkomsten.
Ook kwaliteitsvraagstukken hebben jouw aandacht, waarbij we de focus leggen op een sterke kwaliteitscultuur. Komende jaren staan diverse peerreviews van de gesubsidieerde partnerschappen in de planning, die de adviseur mede voorbereidt. De adviseur ziet het als een uitdaging om binnen het Samen Opleiden de samenwerkende partners in hun ontwikkeling uit te dagen door o.a. peerreview bijeenkomsten te begeleiden.

Jouw rol

 • Jij bent een beleidsadviseur die enthousiast wordt van vraagstukken op het gebied van onderwijs en kwaliteit. Jij houdt van een goede aanpak, kunt snel de materie induiken, de essenties eruit halen, uitwerken in een stuk en zo goed aansluiten bij de mensen waar je dagelijks mee gaat samenwerken. In je werk geef je advies, ondersteun je implementatietrajecten, ontwikkel en monitor je beleid.
 • Vanuit jouw opgebouwde expertise en ervaring richt je je vooral op professionalisering vraagstukken en bevordering van kwaliteit en kwaliteitsdenken.
 • Je vindt het van belang om het leren op de opleiding en de praktijk te verbinden als zijnde één leeromgeving. Je ziet het als een belangrijke doelstelling om hier een verdere invulling aan te geven.
 • Binnen ons adviesteam ligt het kennisniveau hoog en is er sprake van collegiale samenwerking vanuit een ieders professionaliteit. Het team bestaat uit 22 medewerkers, waarvan ongeveer 10 jouw directe adviescollega’s zijn. Onze collega’s zijn onderling goede inhoudelijke gesprekspartners en versterken elkaar met ieders expertise. Samen ontwikkelen we een eigen kwaliteitsstandaard en stimuleren innovatie binnen ons gehele domein. Je bent hierbij betrokken als adviseur, partner en critical friend. Je werkt nauw samen met interne stakeholders, opdrachtgevers en collega’s.

Wie ben jij
Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in jouw nieuwe baan. In jouw brief lezen wij graag waarom het voor de hand ligt dat wij met elkaar gaan samenwerken en wat jou motiveert om te solliciteren. In jouw cv lezen wij onder andere dat jij:

 • een masteropleiding hebt afgerond, bij voorkeur richting onderwijskunde en/of een professionele educatieve master;
 • minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring hebt opgedaan in het hoger onderwijs (als beleidsadviseur of docent) of in een beleidsmatige functie in het primair onderwijs;
 • aantoonbare ervaring hebt met onderwijsinnovatie in het hoger onderwijs.
 • kennis hebt van actuele ontwikkelingen met betrekking tot Samen Opleiden, toetsing, professionalisering en kwaliteitsvraagstukken zijn een vanzelfsprekend vertrekpunt bij de uitvoering van deze functie.

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden waaruit duidelijk wordt dat jij:

 • iemand bent die collega’s weet te (ver)binden door jouw energieke en enthousiasmerende uitstraling. Ook ben je nieuwsgierig aangelegd en schroom je niet om buiten bestaande kaders te treden.
 • doelgericht en helder kunt adviseren aan en communiceren met alle stakeholders en in staat bent om draagvlak te verwerven én te behouden, van idee tot resultaat;
 • beschikt over organisatietalent; je pakt het werk op waar nodig en zorgt ervoor dat anderen zo goed mogelijk worden gefaciliteerd om hun specifieke rol goed te kunnen uitvoeren;
 • beschikt over goed ontwikkelde analytische vaardigheden; je bent in staat om ontwikkelingen snel te doorgronden en kunt omgaan met complexe vraagstukken en verschillende belangen;
 • vanuit jouw resultaatgerichtheid gemakkelijk de koppeling maakt naar een pragmatisch aanpak zodat studenten de impact ervaren;
 • in de geest van de strategische plannen van Inholland en ons eigen (jouw) team durft te leren.

Wat bieden wij

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal €3.881,09 en maximaal €5.332,48 bruto per maand, schaal 11, bij een fulltime dienstverband (wij kennen een 36-urige werkweek). Jouw inschaling is afhankelijk van jouw relevante (werk)ervaring en opleiding.
 • Een werkweek van 32 uur per week, maar weet dat alles vanaf 24 uur per week ook bespreekbaar is.
 • Een goed te bereiken werkplek in Den Haag, Dordrecht of Rotterdam. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Jouw werkomgeving
Domein Onderwijs & Innovatie biedt de student krachtige en innovatieve opleidingen, gericht op verschillende doelgroepen in het onderwijs. Binnen ons domein wordt op vijf locaties in diverse varianten de opleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo), op meerdere locaties de Ad PEP en in Den Haag/Diemen de master Leren en Innoveren aangeboden. Daarnaast profileert het domein zich -middels een aantal lectoraten- op het gebied van praktijkgericht onderzoek naar duurzaam opleiden en professionaliseren.

De Pabo’s en de Master Leren en Innoveren vallen onder het domein Onderwijs en Innovatie. We werken in een ontspannen sfeer aan een gemeenschappelijk doel: het opleiden van leerkrachten die blijven vernieuwen en ontwikkelen, die reflecteren en onderzoeken hoe ze onderwijs nog beter kunnen maken. Leraren die leerlingen nog meer ontwikkelkansen kunnen geven.
Je vindt bij ons een ontspannen werksfeer waarbij je een persoonlijke relatie hebt met collega’s en je leidinggevende. Daardoor voel je je al snel thuis.

Wil je meer weten over Onderwijs & Innovatie? Bekijk dan hier ons werkgeversverhaal: Werken bij Onderwijs & Innovatie (inholland.nl)

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik
Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek.
Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar.
Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!
Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega’s? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.

Sollicitatieproces
Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt tot en met zondag 22 mei reageren op deze vacature. Een eerste terugkoppeling kun je verwachten in de week van 30 mei. Een eerste (online) kennismaking vindt plaats op donderdag 2 juni in de middag, een vervolggesprek wordt gepland op 14 juni in de middag. Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.

Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving? Neem dan eens contact op met Angelique Reichert (Manager Adviesteam Leren & Innoveren). Zij is bereikbaar via angelique.reichert@inholland.nl of op telefoonnummer 0611396623 en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.

Contactgegevens
Marianne Hollestein, corporate Recruiter / Senior Adviseur werving & selectie
+31 6 21115506

Solliciteer

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.